czwartek, 15 grudnia 2011

Kurczak ze skórką pomarańczową w sezamie

Wiem, że ten wpis miały być dwa dni temu. Wiem i przepraszam, że nie był. Siła wyższa. Ale już się poprawiam...

Składniki:
pierś z kurczaka (ilość zależy od ilości porcji)
pół czerwonej papryki pokrojonej w paski
skórki pomarańczowej w occie balsamicznym
kilka plasterków sera żółtego
kilka plasterków szynki
sól i pieprz do smaku
szczypta cynamonu (można pominąć)
mąka, jajko i sezam do panierowania

Piersi rozkroić "po długości". Kawałki lekko rozbić, doprawić. Na każdym kawałku ułożyć plasterek szynki, potem sera, kilka pasków papryki, skórkę pomarańczową. Fileta zawinąć i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące, jajku, a następnie w sezamie.
Piekarnik rozgrzać do 170 C, włożyć filety ułożone na blasze, piec około 15-20 min.
Smacznego!

1 komentarz:

Amber pisze...

Ale pyszny!
Chciałabym spróbować.